Verslag JO10 17-18

Voor de Boys en de begeleiding van de JO10 zit het seizoen 2017/2018 er ook weer op. In September bleek al tijdens de bekerwedstrijden dat we echt een niveau hoger moeten gaan voetballen om meer weerstand te creëren. Kampioen worden is leuk, maar als het allemaal te makkelijk gaat leer je er ook niets van.
We starten dan ook in de eerste klasse en we mogen dankzij onze sponsoren: van Gestel Montage, Autobedrijf ’t Centrum, La Bax en G.B. vd Broek timmerwerken spelen in nieuwe tenues en trainingspakken alles tot in de puntjes verzorgt om goed te presteren.

Een niveau hoger, eerste klasse, spelen tegen geselecteerde teams van grotere verenigingen die kunnen kiezen uit veel meer spelers als ons, bleek achteraf toch een goede keuze. De Boys zijn twee keer geëindigd in de middenmoot een prima prestatie. We hebben vooral geleerd dat als we met zijn allen er vanaf de eerste minuut er vol gas tegenaan moeten gaan, zijn er één of meerdere spelers die verzaken dan werd het gelijk afgestraft en speelden we kansloze wedstrijden, was de focus er wel dan werd er af en toe fantastisch gespeeld. Het was dus vooral een leerzaam seizoen waar we om hebben leren gaan met verliezen en dat valt niet mee als je de jaren daarvoor alles gewonnen hebt. Komend seizoen gaan we zo door!

De trainingsopkomst bij dit team was prima.
Nick en Matthijs misten het minste trainingen.

Door de selectie en de JC was het jeugdselectie plan bedacht waar door de trainers punten gegeven werden voor Sportiviteit, Prestatie en Ontwikkeling. Rene heeft dit op de Maandag trainingen bijgehouden als proef, onze speler van het jaar was: Nick Lagrauw
Hij heeft een leuke beker gekregen als aandenken.

In Sep gaan we verder als de JO11-1 van sv Capelle, ook nu gaan we weer in de eerste klasse spelen, we nemen helaas afscheid van Sam van Dijk, maar mogen ook twee nieuwe spelers verwelkomen, namelijk Risto Kemmeren (komt van Desk) en Dirk Verberne (komt van Raamsdonk).

Tegenstanders zijn zoals het er nu naar uit ziet: RKDVC JO11-1, Baardwijk JO11-1, RWB JO11-1, Unitas (Gorinchem) JO11-1, Woudrichem JO11-1, Oosterhout JO11-2, Sleeuwijk JO11-1, Terheijden JO11-1 en RFC JO11-1

De JO11 gaat 8 tegen 8 spelen met nieuwe spelregels:

wedstrijdvorm-acht-tegen-acht

Seizoenafsluiting

Op Vrijdag 6 Juli begon de schoolvakantie en hebben wij het seizoen met de Boys afgesloten. Om 15.30 uur moest iedereen verzamelen op de parkeerplaats bij sv Capelle, iedereen werd in de bus van Rene gedropt en even later gedropt in de Dulvert voor een speurtocht.
Tijdens de speurtocht waren er een aantal spelletjes: Spijkerbroekhangen, Appelhappen, Goalschieten, Spijker poepen en voetgolf ( winnaar van de spelletjes was Stan).
Aan het einde van de speurtocht (Kerkepadje) was er nog één opdracht voor de Boys, met z’n achten in een bootje varen naar het Huis van Rens en Gelinde van Gestel, dit bleek lastiger voor dit team als een wedstrijd voetballen. Ongeveer drie kwartier later waren ze op de plaats van bestemming, waar de ouders, broertjes en zusjes inmiddels ook aanwezig waren om met zijn allen gezellig te barbecueën, kletsen, zwemmen en uiteraard voetballen.

Het was reuze gezellig, Rens en Gelinde bedankt voor de gastvrijheid.

Op Woensdag 22 aug beginnen we weer met trainen.

Op ma avond geeft Rene Pruijsen training
Op wo avond geeft Marco de Bie training

We wensen Jan Bax suc6 met zijn knie operatie en hopen dat hij na zijn herstel weer spoedig op het veld zal staan.

fijne vakantie allemaal.
Jan, Rene en Marco