GRC14 VR – S.V. Capelle VR (2-3)

Zaterdag 21 April uitwedstrijd op het programma bij GRC. Vrijdagavond veel dames uit geweest. De temperatuur was vrij hoog. De scheids had daarvoor een drinkpauze ingelast. De start was van onze kant was goed. We wilden revanche nemen voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen. De aanval, die op links was ingezet werd goed doorgetikt naar de op rechts lopende speler, die de combinatie goed afrondde: Manon maakte de 0-1. We bleven de bovenliggende partij, maar we waren wel wat slordig met balbezit en daar kon GRC van profiteren: ze maakten na 20 minuten de 1-1. We gingen gelijk op zoek om weer op voorsprong te komen en de kansen kwamen er ook. Ik vond dat GRC niet zo sterk speelde als bij ons. Carlijn dacht: daar moeten we van profiteren en maakte na 30 minuten de 1-2. GRC ging toch weer wat meer druk zetten. Door het goed verdedigen achterin in samenwerking met de keepster, die goed reageerde op wat afstandschoten bleef het met de rust 1-2.

Na rust zocht GRC nog meer de aanval, maar wij speelden daar goed onderuit en bij een uitval een pass op Nina, die van ongeveer 30/35 meter uithaalde en de 1-3 binnen schoot. GRC gaf zich nog niet gewonnen en gingen achterin 1 op 1 spelen. Wat bij ons vorige week niet lukte dat geluk hadden we nu wel. In het laatste kwartier kwamen we goed weg: de bal ging er niet in voor GRC. Toch scoorden ze nog in de 80e minuut de 2-3, maar verder kwamen ze niet. Een verdiende overwinning van onze dames. Iedereen heeft er hard voor geknokt om de overwinning over de streep te trekken. Proficiat dames! Volgende week thuis tegen Jan van Arckel: succes dames!