verslag S.V. BLC – S.V. Capelle

S.V. Capelle ging zaterdag in Den Bosch op bezoek bij de koploper van 3D S.V. BLC. Er was nauwelijks afgetrapt of Capelle kwam al op voorsprong. Een corner van Ate Zijlmans werd ingekopt door Arnold van Pelt. De Bossche keeper had van dichtbij geen schijn van kans en dus 0-1 voor Capelle. Even later een schot van BLC, maar Capelle keeper Dennis van Turnhout redde goed. Ook werd even later een andere schietkans van BLC door hem onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant van het veld kansen voor Capelle via Jurgen van Selst en Davey van Balkom, maar deze wisten het net niet te vinden. Dit veranderde in de 26e minuut. Via Tjeerd Verhoeven en Jory Broeders werd Ate Zijlmans in stelling gebracht, die na een mooie actie de 0-2 binnen schoot. In de 37e minuut maakte BLC de aansluitingstreffer. Hands van Capelle binnen de eigen 16 meter werd bestraft met een penalty, waarna Martijn de Wildt namens BLC de 1-2 maakte. Kort hierna nog een grote kans voor de Bosschenaren, maar gelukkig voor Capelle wist keeper Dennis van Turnhout de inzet uit het doel te tikken.

DSC_1005

Na de rust breidde Capelle de voorsprong in de 59e minuut uit: Jory Broeders had een goede interventie en via een pass van Stefan Zopfi werd Jurgen van Selst bereikt. Deze laatste zag de Bossche keeper iets te ver voor zijn doel staan en lobte vanaf circa 25 meter de bal op mooie wijze in het doel en dus 1-3 voor S.V. Capelle. Enkele minuten later nog een goede kans voor Jurgen van Selst, maar deze keer ging zijn inzet net naast. In de 73e minuut een mooi afstandsschot van BLC en dit betekende de 2-3. De slotfase werd hierdoor nog spannend. Kort voor tijd kreeg BLC nog een vrije trap net buiten de 16 meter. Deze werd goed gered door Capelle keeper Dennis van Turnhout. S.V. Capelle kon weer 3 punten bijschrijven en verstevigde de positie in de middenmoot van 3D. Komende zaterdag is S.V. Capelle vrij en de week er op wacht de derby uit bij NEO’25.

za 9-4-2016: S.V. BLC – S.V. Capelle 2-3 (1-2)
01) 0-1 Arnold van Pelt
26) 0-2 Ate Zijlmans
37) 1-2 Martijn de Wildt
59) 1-3 Jurgen van Selst