Nieuwsarchief

verslag S.V. Capelle – SSC’55

S.V. Capelle speelde zaterdag op het Mandemakers Sportpark de derby tegen SSC’55. Voor beide partijen waren de belangen groot: S.V. Capelle wilde aansluiting houden bij de top van 3D, terwijl SSC’55 de punten goed kon gebruiken om van de laatste plaats weg te komen. In de openingsfase een paar kansen voor beide doelen, maar deze leidden niet tot doelpunten. In de 15e minuut veranderde dit: Serhan Eyupoglu gaf een mooie steekpass op Quinten van Caem. De laatste zette voor, waarna SSC-er Boy Donders de bal ongelukkig in eigen doel werkte: 1-0 voor S.V. Capelle. Hierna een fase met een veldoverwicht voor Capelle. Dit resulteerde in de 30e minuut in de 2-0. Davey van Balkom had een mooie passeeractie en van buiten de 16 meter krulde hij de bal in de linkerhoek van het SSC’55 doel. Even later een grote kans voor SSC’55 op de aansluitingstreffer, maar gelukkig voor Capelle schoot Emanuel Nsita van dichtbij ver naast.

DSCN1916

Meteen na de rust een grote kans voor S.V. Capelle: Serhan Eyupoglu legde af op Davey van Balkom, die de paal van het SSC doel raakte. Quinten van Caem kreeg uit de rebound nog een niet te missen kans, maar zag zijn inzet voorlangs gaan. Hierna werd het spel van Capelle minder. SSC’55 profiteerde van slordig verdedigen aan Capelle zijde. In de 55e minuut werd het via een counter, die afgerond werd door Yannick Wijtmans, 2-1. Even later zorgde Erwin van den Hoven met een vrije trap voor de 2-2. Kort hierna kwam S.V. Capelle echter weer op voorsprong: Vedad Hadzic ging goed door en legde de bal af op Jurgen van Selst, die de 3-2 op het scorebord schoot. Hierna nog twee goede kansen voor Capelle, maar deze werden niet benut. In de 68e minuut kreeg Abdul Morad zijn tweede gele kaart, waardoor Capelle met 10 man verder moest. SSC’55 wist hierna met name gevaarlijk te worden via een tweetal srimmages, waarbij de bal van de lijn van het Capelle doel gehaald moest worden. Maar ook S.V. Capelle kreeg nog kansen via onder andere Isak Dedic. Het bleef spannend tot de slotfase. Toen kreeg S.V. Capelle een makkelijk gegeven strafschop voor een vermeende overtreding op Serhan Eyupoglu. De laatste schoot deze zelf binnen en dus 4-2. S.V. Capelle maakte het zichzelf in de tweede helft onnodig moeilijk, maar wist uiteindelijk verdiend te winnen. Komende zaterdag gaat het in Den Bosch op bezoek bij middenmoter BLC.

za 18-11-2017: S.V. Capelle – SSC’55 4-2 (2-0)
15) 1-0 Boy Donders (eigen doelpunt)
30) 2-0 Davey van Balkom
55) 2-1 Yannick Wijtmans
59) 2-2 Erwin van den Hoven
61) 3-2 Jurgen van Selst
90) 4-2 Serhan Eyupoglu