Nieuwsarchief

mobiele digitale wedstrijdformulier

Komend seizoen start de KNVB met het mobiele digitale wedstrijdformulier (MDWF). Dit in combinatie met digitale spelerspassen. Het MDWF is alleen te gebruiken met de KNVB wedstrijdzaken app en van toepassing op alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de leeftijdscategorie JO12. In de categorie O8-011 zijn er voorlopig geen wijzigingen m.b.t. de invoer van uitslagen: daar is geen sprake van een MDWF. De app hoef je dus voor deze teams niet te downloaden.

Ben je leider, trainer of scheidsrechter m.b.t. teams vanaf de JO12 lees dan onderstaande informatie goed door. Het wedstrijdformulier wijzigt qua opzet niet veel, maar wel zal de app in het begin even wennen zijn.

De leiders en scheidsrechters worden verzocht om deze KNVB wedstrijdzaken app te installeren op hun telefoon. Spelers kunnen dit eventueel ook doen, maar dit is niet noodzakelijk. Voor de spelers / supporters e.d. is er de nieuwe Voetbal.nl app, die een compleet overzicht geeft van programma / uitslagen.

Zorg er voor dat je per team minimaal 2 personen hebt met een geïnstalleerde wedstrijdzaken app. Laat naast de leider bijv. ook de trainer / aanvoerder de app installeren. Installeer de app in ieder geval voor de eerste bekerwedstrijd van zaterdag 2 september.



installatie KNVB wedstrijdzaken app

Zodra je van start met de app wilt, dien je deze allereerst te downloaden (gratis) op je telefoon. De app is alleen te downloaden voor iOS en Android. Je kunt de app vinden in de Appstore en Playstore door daar te zoeken op “KNVB Wedstrijdzaken”.

Nadat je de app hebt gedownload, kun je starten met je registratie zodat je vervolgens kunt inloggen. Dit hoeft uiteraard maar 1 keer te gebeuren. Zodra je bent geregistreerd en hebt ingelogd, hoef je dit niet iedere keer bij het gebruik van de app te doen.

Zie voor meer info: installatie KNVB Wedstrijdzaken app

Aandachtspunten:
– alleen KNVB bondsleden c.q. S.V. Capelle leden van de afdeling voetbal kunnen de wedstrijdzaken app downloaden;
– je kunt je alleen registreren met het e-mailadres dat vastligt in de ledenadministratie van je vereniging en de KNVB. Dit is het e-mail adres, waarop je de S.V. Capelle mailing ontvangt via Marcel Wagemakers. Mocht je een ander e-mail adres willen hanteren, dan kun je mailen naar Marcel Wagemakers via ledenadministratie@svcapelle.nl om je e-mail adres aan te laten passen.



wedstrijden en het MDWF

Nadat je de app geïnstalleerd hebt, zie je hier het programma van het team, waaraan je gekoppeld bent. N.b. momenteel zijn er nog zaken in bewerking. Als je de app kort voor de eerste bekerwedstrijden van zaterdag 2-9 opent, dan zou de team informatie correct moeten zijn. Zo niet, neem dan contact op met je wedstrijdsecretaris.

Bekijk in ieder geval voor de eerste wedstrijd de instructievideo van de KNVB: instructievideo spelersopgaaf

Zie voor meer info: handleiding Sportlink MDWF

Stem van tevoren onderling binnen het team af wie wekelijks de teamselectie opvoert voor de wedstrijden. Normaliter is dit een van de elftalleiders, dan wel trainer. Deze kunnen vanaf 7 dagen voor de wedstrijd de spelersopgaaf muteren.

In het MDWF worden door de vereniging de bondsteams opgevoerd. Deze spelers en stafleden worden dan standaard in elke spelersopgaaf van een wedstrijdformulier van dat team opgenomen. Ook wordt er een teammanager opgevoerd, die een uitgebreidere bevoegdheid heeft qua MDWF.

Wil jij t.z.t. een wijziging in het bondsteam / teammanager, neem dan contact op met:
– Robert de Groot (senioren / dames): wedstrijden-senioren@svcapelle.nl
– Marco de Bie (jeugd): wedstrijden-jeugd@svcapelle.nl



Bijzonderheden:

– alle teamleden met een app kunnen de spelersopgaaf muteren. Omdat formeel de aanvoerder verantwoordelijk is, verschijnt altijd de knop “Aanvoerder akkoord” bij het opvoeren van het MDWF. De aanvoerder hoeft hier echter niet zelf persoonlijk voor akkoord te geven;

– na “aanvoerder akkoord” kan het team niet meer aangepast worden. Alleen de scheidsrechter kan dan nog een speler toevoegen aan de spelersopgaaf van het team;

– het is verplicht een wedstrijdcoördinator toe te voegen aan een wedstrijd. Dit is een KNVB lid van de thuisspelende club, die ook daadwerkelijk op het sportpark aanwezig is;

– de tegenstander kan vooraf nog geen voorlopige of definitieve opstelling zien. Pas nadat beide teams de opstelling (spelersopgaaf) definitief hebben gemaakt, kunnen ze elkaars spelersopgaaf zien;

– de app houdt in de zoekmogelijkheden rekening met leeftijdscategorie, geslacht en dispensaties. Echter: er wordt geen rekening gehouden met schorsingen / speelgerechtigheid A-categorie. Het is de verantwoordelijkheid van de leiding om alleen speelgerechtigde spelers op te stellen;

– na afloop van de wedstrijd handelt de scheidsrechter de wedstrijd af in het MDWF. Het thuis- en uitspelende team hoeven hier formeel geen akkoord voor te geven;

– wel dient de teammanager na afloop van de wedstrijd te controleren of de wedstrijd juist in MDWF verwerkt is. Mochten er fouten geconstateerd worden, dan kan de teammanager via de app bezwaar maken richting de KNVB. Dit kan eventueel ook de scheidsrechter doen als deze een fout constateert;

– de teammanager van het thuisteam / scheidsrechter zijn verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van wedstrijden in het MDWF c.q. dat er een correcte uitslag verwerkt wordt. Mocht het niet lukken om een wedstrijd af te handelen in het MDWF, geef dit dan door aan Marco de Bie (jeugdwedstrijden) of Robert de Groot (senioren / dames wedstrijden). Deze hebben de bevoegdheid om ook wedstrijden af te handelen in het MDWF. Eventueel zijn Marcel Wagemakers en Gerrit van den Broek als reserves beschikbaar.



pasfoto digitale spelerspas MDWF

De digitale spelerspas is verplicht voor ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder dat wenst deel te nemen aan beker- en competitiewedstrijden in het amateurvoetbal. De digitale spelerspas is onderdeel van de wedstrijdzaken app. De KNVB heeft alle bestaande spelerspasfoto’s ingeladen in Sportlink Club. Daarmee zijn ze ook zichtbaar op de digitale spelerspas. De pasfoto’s hebben geen vervaldatum: spelers zijn zelf verantwoordelijk voor een goed lijkende foto.

Mocht je een pasfoto willen wijzigen c.q. koppelen als er nog geen pasfoto is, dan kan dit via onderstaande opties:
– als je de app geïnstalleerd hebt, dan kun je dit zelf doen door een ingescande foto te uploaden via “mijn gegevens”;
– door een ingescande foto te mailen naar je teammanager of de S.V. Capelle ledenadministratie via ledenadministratie@svcapelle.nl

Leden met een bestaande foto kunnen deze alleen wijzigen in de periode van 1 juli tot en met 31 oktober.

Mocht je digitale spelerspas geen pasfoto hebben, dan kun je altijd nog mee voetballen, mits je naam wel aan het MDWF gekoppeld kan worden en je jezelf kunt legitimeren. Dit heeft vanuit praktisch oogpunt echter niet de voorkeur.



scheidsrechter en het MDWF

Op de wedstrijddag kan deze de digitale passen controleren, wedstrijdverloop invullen en vastleggen. Ook kan de scheidsrechter de wedstrijd op de wedstrijddag afgelasten. Indien nodig kan hij de spelersopgaaf wijzigen. Bij een foutieve afhandeling kan de scheidsrechter een correctie door laten voeren in het MDWF via de optie “bezwaar”. Dit bezwaar c.q. correctie wordt door de afdeling competitiezaken van de KNVB afgehandeld.

Zodra een speler op het wedstrijdformulier is gezet, wordt de digitale pas zichtbaar voor de scheidsrechter. Kan een speler niet op het wedstrijdformulier geplaatst worden, dan mag deze persoon niet deelnemen aan de betreffende wedstrijd. Als bijv. een JO11-speler incidenteel uitkomt bij JO13, dan kan deze op het wedstrijdformulier geplaatst worden zonder pasfoto. De scheidsrechter ziet op de digitale pas dat deze speler jonger is en doet verder geen controle.

Mocht een scheidsrechter geen geschikte smartphone / app hebben, dan is de ontvangende vereniging verantwoordelijk om de scheidsrechter te helpen. Marco de Bie (jeugdwedstrijden) en Robert de Groot (senioren / dames) kunnen dan de wedstrijd in het MDWF afhandelen. Marcel Wagemakers en Gerrit van den Broek zijn als reserves beschikbaar.

Gele kaarten kunnen via de app verwerkt worden. Mocht er echter een rode kaart gegeven worden, dan moet deze naast de app ook via de vragenlijst in Sportlink verwerkt worden.

Instructievideo’s KNVB t.b.v. scheidsrechters:

instructievideo spelerspascontrole

instructievideo afhandelen wedstrijd

Zie voor meer info: handleiding Sportlink MDWF officials

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

eXTReMe Tracker