verslag S.V. Capelle – TSVV Merlijn

S.V. Capelle voetbalde zaterdag op het eigen Mandemakers Sportpark tegen het Tilburgse Merlijn. S.V. Capelle had het betere van het spel en kwam halverwege de eerste helft dan ook op voorsprong. Lars van Caem schoot met een bekeken schot vanaf de 16 meter de bal in de rechterhoek van het Merlijn doel en dus 1-0. S.V. Capelle kreeg hierna nog enkele mogelijkheden, maar was niet doeltreffend. Op slag van rust toch nog de gelijkmaker van Merlijn: Jan van Ruijven werkte vanuit een vrije trap de 1-1 binnen.

Na de hervatting ging S.V. Capelle weer op zoek naar de voorsprong. In de 70e minuut had Quinten van Caem een mooie actie, maar werd er in de 16 meter van Merlijn een overtreding op hem gemaakt. De strafschop werd benut door Quinten van Caem: 2-1. In de slotfase werd Quinten van Caem via een lange bal in stelling gebracht en was hij eerder bij de bal dan Merlijn keeper Sven Correia. Deze maakte een overtreding en kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor Merlijn met 10 spelers verder moest. Uit de toegekende strafschop zorgde wederom Quinten van Caem voor de 3-1. Kort voor tijd een actie van Vincente Ndongala, die van dichtbij voor de 4-1 eindstand zorgde. Door deze overwinning kreeg S.V. Capelle de middenmoot van 3D weer meer in zicht, maar heeft het nog wel enkele overwinningen nodig om definitief aansluiting te vinden. Zaterdag gaat het in Den Bosch op bezoek bij nummer 3 BLC.

za 2-4-2022: S.V. Capelle – TSVV Merlijn 4-1 (1-1)
23) 1-0 Lars van Caem
45) 1-1 Jan van Ruijven
70) 2-1 Quinten van Caem
85) 3-1 Quinten van Caem
88) 4-1 Vincente Ndongala

foto’s: Marcel Wagemakers